7 trender som endrer verden nå. Dramatisk. Teknologikonferansen South by Southwest 2016 oppsummert: Härligt, härligt, men farligt, farligt.

Da South by Southwest stengte dørene i Texas i helgen, var én ting helt klart. Det teknologiske skiftet verden står overfor nå, er dramatisk. I løpet av de neste tiå- rene vil teknologien kunne løse mange av verdensproblemene. Men medaljen har en bakside.

Rundt 1,3 millioner mennesker dør i bilulykker hvert år. Selvkjørende biler kan potensielt redusere det tallet radikalt og i tillegg effektivisere transportsektoren, redusere antallet biler og spare klimaet. Ulempen er at 2,5 millioner yrkessjåfører kan bli arbeidsløse – bare i USA. Automatisering og robotteknologi åpner for fantastiske muligheter, men kan bety at deler av verdens middelklasse blir sendt tilbake til fattigdom.