Er du lei skippertak og stressanfall før eksamen? Her er tipsene som hjelper deg med å komme godt i gang ved semesterstart og holde koken helt inn. 

Tidsplanlegging dreier seg i stor grad om å finne ut hvordan DU vil ha det.

– Det handler om å finne balansen i forhold til hva som fungerer for deg. Alle lærer forskjellig, sier Marit Rønning Lund, rådgiver i SiT Råd og kursholder i tidsplanlegging, og legger til:

– Den største tidstyven for veldig mange studenter er at de bruker læringsstrategier som ikke fungerer for dem. Fra førsteklasse til og med videregående, er vi liksom formet inn i et A4-format hvor vi skal fungere best mellom åtte og fire, men sånn er det ikke. Det er også slik at noen henter energi ved å sitte alene og gjøre oppgaver, mens andre søker ut i kollokviegrupper og foretrekker å samarbeide med andre. Noen liker å sitte på lesesalen og noen liker å sitte hjemme. Vi er veldig forskjellige.