Hvorfor er det viktig å organisere filer i mappestrukturer?

Det er mange fordeler med å organisere filer i mappestrukturer. En av de største fordelene med mapper er at de gjør det enklere å finne og få tilgang til filer. Hvis folk kan finne filer raskere, kan de utrette mer arbeid enn om de måtte bruke tid på å prøve å finne en fil.

folder-structureEn katalog er et sted på en datamaskin hvor filer eller andre kataloger er lagret. De fleste datamaskiner har en katalogstruktur for å organisere og administrere filer. Windows Explorer er en vanlig katalogstruktur, på grunn av populariteten til Windows-operativsystemet. Mac-maskiner har en katalogstruktur også, som ligner på Windows struktur.

I både Windows- og Mac-katalogsystemer, er det høyest rangerte mappe kalt rotkatalogen. I Windows-systemer, er det vanligvis C: \ mens i Mac-systemer, er det / rotkatalogen.

Alle mapper som ligger under rotkatalogen kalles underkataloger eller undermapper. For å finne en fil som er lagret i en undermappe, må brukeren navigere til at undermappe fra rotkatalogen. Dette er kjent som filbanen eller hele banen til en fil.


Lag mappestruktur

Opprett en mappe i nettskyen. Eksempelvis i OneDrive eller dropbox.
Lag en mappe med navnet ”it1”Opprett undermapper

 • HTML
  • Veiledninger
  • Oppgaver
  • Innleveringer
 • CSS
  • Undermapper
 • Bildebehandling
  • Fireworks
  • Ressursfiler
 • Databaser
  • Datamodeller
  • Andre undermapper
 • Digital mappe
  • Undermapper
  • Nettsider
  • Arbeidsoppgaver
  • Prosjekter
 • Diverse
  • Undermapper