Home Hifi Tidal HIFI

Tidal HIFI

TIDAL is the first high fidelity, lossless music streaming service with 30 million tracks, 75,000 music videos, and expert editorial from experienced music journalists. TIDAL is the prerequisite for all who appreciate quality on any level and want to enjoy music the way it was intended to sound by the artists.

 Tidal er Wimps internasjonale versjon av Wimps egen HiFi-tjeneste. Visuelt skiller Tidal seg fra Wimp med et annet design, men det som er på innsiden av innhold, menyer og innstillinger er så vidt vi kan se mer eller mindre identisk.

Dette gjelder enten vi bruker Tidal på mobil, nettbrett, PC eller via webspilleren. Tidal er rett og slett Wimp med en litt annen påkledning.

Det gjør at om du er Wimp-bruker vil du umiddelbart kjenne deg igjen. Det som ennå mangler i den norske versjonen av Tidal er det «norske» redaksjonelt tilrettelagte innholdet.

– Når det gjelder redaksjonell profil så velger vi til å begynne med å åpne TIDAL i Norge med den globale profilen. Dette er fordi vi har hatt så stor pågang fra nordmenn som har hatt lyst til å prøve, så vi har valgt å åpne en sniktitt for dem som ønsker å prøve TIDAL allerede nå, sier Kristin Eldnes til Klikk Teknologi.

 tidalm

Hva er HiFi-streaming?

HiFi-lyd er ikke definert i noen standarder, men brukes stort sett om lyd som CD-kvalitet (16-bit/44,1 kHz) eller bedre, ofte 24-bit 96/192 kHz.

Bit-tallet referer til musikkens oppløsning (dynamisk oppløsning), mens kHz er samplingsfrekvensen (sier litt om hastigheten til den digitale-til-analoge prosessen). Generelt så anses en høyere frekvens som bedre enn en lav frekvens.

Tidal tilbyr tre nivåer av streaming:

  • Standard: ACC+ 96 kbps
  • Høy: ACC 320 kbps
  • HiFi: FLAC 1411 kbps
 ACC (Advanced Audio Coding) er en standard som ble laget for tapsfri lyd og ble i sin tid designet for å etterfølge MP3-formatet. Generelt så kan man si at ACC skal levere bedre lydkvalitet enn MP3 ved samme bitrate.

FLAC (Free Lossless Audio Codec) er et format som ikke forringer lydkvaliteten – og har av den grunn vokst fram som et populært format for lyd.

Tidal streamer HiFi med Flac 1411 kbps/16 bit (Flac- og Alac-filer). Ifølge Wimp er dette over fire ganger bitraten til konkurrerende tjenester. 320 kbps skal tilsvare kvaliteten på en CD. Wimp har eksakt de samme kvalitetsnivåene – gitt at du har Wimp HiFi.