Mr. Van Zandt, six foot two
with your sharp voice and guitar sing out the blues
Tales of desperate gamblers, whores and ramblers
about people who try to break free
Songs of love and hate and what’s in-between

Slik går det iørefallende refrenget til «Six Foot Two», en av ti særs stilsikre sanger på Paul Henriksens debutalbum Time To Grow Wings, om den gangen han var så heldig å se Townes Van Zandt varme opp før en av de tre gangene han rakk å se ham. I og med at Henriksen er godt voksen – 48 år gammel – er Time To Grow Wings en kledelig platetittel, og det som dessuten følger med alderen er en fiks ferdig singer/songwriter som har brukt god tid på å skrive og polere et knippe låter som låter deretter. Dette er simpelthen en svært gjennomarbeidet og imponerende debut – av det slaget som kun høres sjelden. Her er det mye å glede seg over for den som setter pris på låtskriverfagets edle kunst. Les mer

 


Tunge tårer og brunt brennevin

Ut i fra intet gunner Paul Henriksen på med et album som er skreddersydd for Popklikk-redaksjonen. ”Time To Grow Wings” er så vellykket at man skulle tro at vår herre på en god dag bestemte seg for å sende Henriksen innpakket i purpurfarget silkepapir til menneskeheten.

Les hele saken