The S300 has gone through a major upgrade. Although the old S300 was an amazing speaker, there where still room for improvements. We wanted it to be among the best sounding 2 way speakers out there.

The Soundstage.
The soundstage is just outright amazing! It’s plays far beyond the speakers itself, and with a depth that makes you feel like you’re listening to live acoustic music.

Off axis characteristics.
This has always been a big focus point for Buchard Audio. The importance of the off axis sound, is overlooked by many. Whether we want it or not, the room we place the speakers into is going to influence the sound a lot! This means the speakers have to sound as equal as possible, no matter where they are positioned in the room. The drivers have a big impact on this, but the Crossover design influence this even more. The S300 MKII masters this ability and you will notice that the sound doesn’t change character, no matter where you are in the room.

Flat Impedance.
The new design has a very flat impedance, this makes the S300 MKII easier to drive for small amplifiers.

Time corrected drivers.
The engineers have been able to time correct the tweeter to the woofer without “tilting” the speakers backwards.

The Sound.
The S300 MKII is a very neutral sounding speaker, but not by any means boring to listen to. It has smooth and detailed highs, with a mid-range that really brings the voices forward. Although it’s only equipped with a single 6” bass driver, the amount of depth, tight and crystal clear bass it delivers, will surprise you! You don’t need a sub-woofer to support the S300 MKII at all!

Please note that the speaker requires a ”burn in period” for them to reach their optimal state. The sound will be a bit to the bright side at first. This will drastically chance after 30-50 hours of play time.

Technical specifications
Operating principle: 2-way Bass reflex
Tweeter: 1 x 1″ Fine weave soft fabric textile
Mid / woofer: 1 x 6″ Mineral filled PP-cone
Impedance: 4 ohm
Sensitivity: 88 dB
Frequency response: 33 – 30.000 Hz +/- 3db
Crosover Network: 2nd Order baffle step corrected
Power recommendation: 40 – 200 W
Measurements (h x w x d): 370 x 190 x 330 mm
Weight: 20 kg / set
Design and Engineering : Kasper Raun

My first meeting with the Buchardt audio was on the HiFi fair called Sweetspot in Jönköping Sweden. Both the s200 and s300 took me by storm. To get a speaker for only 7.000-10.000kr to perform better than many speakers in the 100.000kr class is fantastic. The speaker i choosed was the s300 which i think has it all. It’s able to perform good on everything from jazz to hardrock. How the music disapears from the speakers is really amazing, and this is something i think a small amount of speakers can handle. It’s a speaker with extremely high resolution with a mindrange to die for and the bass is fantastic. But above all, it will still put the music in first position. S300 is absolutley one of the best spekars i’ve heard from a prizepool at least 100.000kr. Sincerely, Mikael Hallengren


Store små højttalere

Hvordan kommer man videre efter en overstrømmende succes med sit første produkt? Man prøver at gøre sig selv kunsten efter – og laver et nyt.

Det er gået stærkt for danske Buchardt Audio. Siden firmaet debuterede på Hi-Fi & Surround-messen i oktober 2014, er det strømmet ind med både lovord og bestillinger. Mads Buchardt, som er firmaets eneste medarbejder, har derfor haft travlt.

Vi testede i januar – som det første medie – S200, der var den første tilgængelige model fra Buchardt Audio. Og vi var mildt sagt imponerede over, hvor meget kvalitet det var lykkedes at proppe ind i de meget små og billige kasser. Især bassen fik os til at tabe underkæben.

Nu er de større S300 så blevet klar til levering. De blev også i sin tid demonstreret som prototype på messen, men da højttalerne produceres i Indonesien, og der skal bestilles temmelig mange ad gangen, var der ikke penge til at sende begge modeller på markedet på én gang.

Finish og placering
Buchardt S300 ligner ved første øjekast S200 til forveksling. En minimalistisk designet tovejskonstruktion i sort eller hvid silkemat finish. Kabinettet er dog nogle få cm større på hver led, og bassen er på 6 tommer, hvor S200 havde et 5 tommers bas-element. Frontstoffet dækker ikke hele fronten, men er udformet som runde stofhætter, der lige akkurat dækker henholdsvis bas og diskant, og holdes fast med usynlige magneter.

På bagsiden er der dog forskel. I stedet for et slavesystem er S300 basrefleksafstemt. Slaveafstemningen var nødvendig for at få den mindre model til at gå dybt nok i bassen, men i det større kabinet er der ifølge Mads Buchardt ikke samme gevinst ved slaveprincippet, så her er der valgt en traditionel basport. Højttalerne er opgivet til at have en nedre grænsefrekvens på 33 Hz (-3 dB).

Højttalerterminalerne er udført som solide bananbøsninger med plads til ret tykke kabler.

S300 Sort ude1

Lyden
Buchardt S200 overraskede med en basgengivelse, som vi kun har oplevet tilsvarende fra meget få minihøjttalere (de er på under otte liter i kabinetvolumen). S300 gør det på ingen måde dårligere, men det er ikke helt så overraskende, da kabinetterne er næsten dobbelt så store. Der er naturlige grænser for, hvor meget luft et 6 tommers bas-element kan flytte i de nederste oktaver, men en subwoofer behøver ikke at være det næste, du anskaffer.

Anbragt på standere og med en halv meter til bagvæggen kvitterer S300 med et stort og velopløst lydbillede, hvor selv meget små detaljer kommer med.

Mange sværger til tovejshøjttalere, fordi der med kun to elementer og én delefrekvens er færre problematiske overgange at tage hensyn til. Til gengæld er udfordringen med at få blot to elementer til at dække hele det hørbare område så meget desto større.

Samarbejdet fungerer endda rigtig godt i S300. Overgangen mellem de to elementer er fuldkommen glat, og højttalerne skaber et særdeles flot stereoperspektiv, der rækker langt ud på begge sider af højttalerne – og faktisk et godt stykke hen ad sidevæggene.

I en godt dæmpet stue på 25 kvadratmeter kan man spille rigelig højt, uden at højttalerne mister deres greb om tingene. S300 er ikke diskotekshøjttalere, men de følger fint med, når der kommer et nummer, som kræver et ekstra vrid på volumenknappen. Selv min yndlings-stresstest, “Pestilence and Plague” fra Judas Priests Nostradamus, blev spillet på fuld tryk, uden at elguitarer og kor flød sammen. At S300 er afslørende, bevidnes også af, at flere af dem allerede bruges i lydstudier.

S300_2

Konklusion
Comeback er en svær kunst, især efter et så perfekt afsæt som S200. Men S300 er en tredjedel større, en tredjedel dyrere – og også en tredjedel bedre. De vil ikke i samme grad chokere på grund af størrelsen, men som trofaste og meget præcise musikgengivere skal de nok få mange tilhængere. Og nu også til større stuer.

KARAKTERER
Lydkvalitet
Funktionalitet
Brugervenlighed
Kvalitetsindtryk
FAKTA
  • Funktionsprincip: 2-vejs basrefleks
  • Diskant: 1″ tekstil-dome
  • Bas/mellemtone: 6″ mineralfyldt polypropylen
  • Impedans: 4 ohm
  • Følsomhed: 87 dB
  • Frekvensområde: 33 Hz – 30 kHz
  • Mål: 37 x 19 x 33 cm
  • Vægt: 10 kg
  • Farver: Sort, hvid