Home Sosiologi Artikler sosiologi Skriv inn adressen din og se hvem du er

Skriv inn adressen din og se hvem du er

Det norske folk kan deles inn i 44 grupper, i hvert fall ifølge et analysefirma. Sjekk her om du synes du har havnet i riktig bås.

 Se på dette kartet. Det viser hver eneste adresse i Oslo og Akershus — med en fargekode. Som du ser, dominerer de samme fargene i flere områder. Men når du zoomer deg inn i kartet, vil du se at veier og enkeltadresser i samme nabolag kan ha helt ulike farger.

Det kartet viser, er enkelt sagt hva slags type mennesker som mest sannsynlig bor i husstanden. Det vil si, alle er plassert i en av 44 såkalte Mosaic-grupper, utarbeidet av markedsanalysebyrået InsightOne.

De bruker ikke data om enkeltindivider. Men ved å sette sammen blant annet økonomiske variabler, boligdata, SSB-tall og data fra omfattende meningsmålinger – totalt mer enn 1000 variabler — kan de tegne et forholdsvis presist bilde av folk både på enkeltadresser og i nabolag. Les hele saken