Møt dem som ikke får være med på boligfesten. – Jeg begynner å kjenne på nederlaget, sier Mia Andresen (30). «Boligmarkedet er en oppskrift på klasseskiller»

Det har vært et rotterace av en boliguke. Det startet med nyheten om at Oslo-prisene har vokst med 16 prosent i år. Fortsatte med daglige oppslag om prisrekorder og vill vekst. Og kulminerte med at Finanstilsynet vil bremse mulighetene til å få lån.

Samtaleemnet for helgens middagsselskap eller hyttetur er nok en gang gitt. «Hvor mye har din bolig steget i verdi?»

For majoriteten
De som står utenfor kjenner på krisestemningen. – Før var det utsatte grupper som ikke kunne kjøpe. Nå kommer ikke folk med god jobb og lønn inn på markedet, sier Kim Astrup, forsker ved NIBR til Aftenposten, og sammenfatter boligmarkedet, spesielt i Oslo, slik:

– En oppskrift på å skape klasseforskjeller. Hvordan endte vi her?