Nylig slapp Apple appen Playgrounds. Ved et trylleslag er noe dørgende kjedelig blitt uimotståelig morsomt. Aldri har jeg på samme måte gledet meg til å gå i gang med noe jeg virkelig ikke mestrer.

Da Jonas Gahr Støre kom nyfrelst hjem fra Silicon Valley tidligere i sommer, var det med en klar melding om at nå «må kidsa lære koding i skolen». Med Playgrounds har Apple levert noe som faktisk for alvor kan bidra til at det skjer, mange år før programmering kan komme til å bli introdusert for alle i skolen.

Noe annet enn banebrytende kan jeg i hvert fall selv ikke karakterisere appen som. I går morges våknet jeg nemlig lenge før vekkerklokken. Aha! Ja, sånn må det være!

I søvne hadde hjernen min utarbeidet en (riktignok i egne øyne) helt genial løsning på en programmeringsnøtt. Sent kvelden før var den simpelthen for hard for en trøtt og sliten småbarnsfar.