Verden presser på, men Norge har det stort sett fortsatt OK, mener  makteliten. Og festene i Skam er ikke villere enn de var da Erna Solberg var tenåring.

Først en sceneanvisning, litt à la Ibsen: Det er på Statsministerens kontor, en dag like
oppunder jul. På bordet i den lave, moderne sofaseksjonen står kaffekoppene og et brett med pepperkaker og serinakaker.

Aftenposten har invitert seg til en julesamtale med de fire mektigste i Norge. I sofagruppen sitter NHO-direktør Kristin Skogen Lund og finansminister Siv Jensen. LO-leder Gerd Kristiansen skulle ha vært her, men er blitt syk. På korteste varsel er det blitt ringt etter nestleder Hans-Christian Gabrielsen, som velges til ny leder på LO-kongressen til våren. Han var hjemme i Slemmestad, men har kastet seg i bilen og er ventet noen minutter på etterskudd.