Urfolksopprøret mot oljerørledningen Dakota Access Pipeline mobiliserte urfolk og aktivister over hele verden. President Obama valgte til sist å skrinlegge prosjektet, men nå har Donald Trump godkjent både den og den omstridte Keystone XL. Vi får siste nytt fra Nord-Dakota, og spør også om urfolk må bli turistattraksjoner for å kunne overleve i dagens samfunn.

Fotografen Jimmy Nelson har brukt 5 år på å dokumentere kulturer og stammer som står i fare for å forsvinne. Dokumentaren «De hvite spøkelsene» skildrer en gruppe nomader fra Kalahariørkenen som inviteres til Tyskland for å lære skolebarn om deres tradisjoner. Det vi tror skal bli kulturutveksling utvikler seg til latterfylte betraktninger om vestlig levesett. En varm og humoristisk dokumentar om oss selv, sett gjennom øynene til en av verdens eldste kulturer.

Se programmet