Hedmark og Oppland blir slått sammen til ett fylke. Etter det NRK erfarer skal det nye fylket skal hete Innlandet. Det er flertall i Stortinget for at det blir 10 fylker i Norge.

Stortingsrepresentant fra Oppland Venstre, Kjetil Kjenseth, bekrefter i kveld at det er flertall på Stortinget for en sammenslåing av Hedmark og Oppland. Også Frp-politiker Helge Andre Njåstad, bekrefter at det i lengre tid har vært jobbet for en sammenslåing av fylker.

– Høyre og Frp var i utgangspunktet mot fylkeskommuner, men det var det ikke flertall for i Stortinget. Nå jobber vi for et kompromiss for at det skal være 10 fylkeskommuner, sier stortingspolitiker Helge Andre Njåstad (Frp).

Nord- og Sør-Trøndelag har allerede slått seg sammen til ett fylke. Øst- og Vest-Agder blir ett fylke i 2020, det samme gjelder Hordaland, og Sogn og Fjordane.

Les hele saken


Aftenposten: Halvparten av fylkene forsvinner


13 kommuner slås sammen med tvang


Vil redusere antall kommuner til 358

De fire partiene er enige om å fremskynde behandlingen av regjeringens kommunereform, bekrefter representanter for de fire på Stortinget onsdag morgen. Samarbeidspartiene er nå enige om å slanke antall kommuner fra dagens 428 til 358 kommuner, …