Home Sosiologi Artikler sosiologi Det norske samfunnet er i ferd med å bli sterkere klassedelt på...

Det norske samfunnet er i ferd med å bli sterkere klassedelt på etnisk grunnlag.

Når NRK har rett | Mina Adampour

Kritikken har haglet mot NRK etter Lørdagsrevyens reportasje om kriminelle gjenger i Oslo øst. En Retriever/IMDi-innholdsanalyse av åtte av de største papiravisene fra 2009, viste at 70 prosent av oppslagene om innvandrere og integrering hadde et problemfokus, mens kun 11 prosent var nøytrale.

Videre viste tallene at av alle avisoppslag om innvandrere og flyktninger fra 1976-2002, var kriminalitet det mest omtalte temaet. Nå tar altså mediene som selv ellers har vært med på å skape bilder av minoriteter som problemer, høylytt til motmæle uten en anelse selvkritikk. Og det er NRK-journalist Anders Magnus pekefingeren rettes mot.

Uten dekning

Jeg møtte Magnus på Tøyen. Han kommenterte: «Ja, du kjenner mange folk i området her.»  Ja, det stemmer, og jeg kommer fra samme sosiale klasse som mange av ungdommene på Tøyen. Jeg merket at det satte et lite støkk i meg, da halvparten ikke hadde tillit til journalistene. Vi er avhengige av tillit til journalister.

Les hele saken