Home Artikler samfunnsfag Hvorfor alle elsker triste historier om Afrika, og hvorfor vi bør slutte...

Hvorfor alle elsker triste historier om Afrika, og hvorfor vi bør slutte med det

Når så du sist et bilde fra Somalia uten blod, bomber eller pinnetynne mennesker? Hvis Afrika var så ille som vi skriver i media, hadde det ikke vært folk igjen der. Folkens, tiden er inne for å fortelle nye historier.

Et bilde fyller kinolerretet på Cinemateket i Oslo;

En hvit strand med glade sunne menn som spiller fotball i ettermiddagssolen. Noen jubler, andre står rolig og ser på. Og undres: Hvor er vi?

Svaret er: Mogadishu, Somalia. Bildet føles uvant, så annerledes fra de vi vanligvis ser, at det nesten er vanskelig å tro på. For når så du sist et bilde fra Somalia uten blod, bomber eller pinnetynne mennesker?

På neste bilde som fyller kinolerretet er vi i en gate med fruktselgere, noen kvinner kjøper kokosnøtter, og juletrær i plast er til salgs. Hvor? Kabul i Afghanistan. Hyggelig markedsdag og juletrær i Kabul? Javisst.

Bildene er tatt av fotografen Jeroen Swolfs. Han har reist til 194 land og tatt ett bilde fra hver hovedstad. I et storslagent prosjekt kalt The streets of the world vil han vise oss hverdagslivet, alt det som skjer utenom overskrifter med utropstegn etter.

SHARE