Når så du sist et bilde fra Somalia uten blod, bomber eller pinnetynne mennesker? Hvis Afrika var så ille som vi skriver i media, hadde det ikke vært folk igjen der. Folkens, tiden er inne for å fortelle nye historier.

Et bilde fyller kinolerretet på Cinemateket i Oslo;

En hvit strand med glade sunne menn som spiller fotball i ettermiddagssolen. Noen jubler, andre står rolig og ser på. Og undres: Hvor er vi?

Svaret er: Mogadishu, Somalia. Bildet føles uvant, så annerledes fra de vi vanligvis ser, at det nesten er vanskelig å tro på. For når så du sist et bilde fra Somalia uten blod, bomber eller pinnetynne mennesker?

På neste bilde som fyller kinolerretet er vi i en gate med fruktselgere, noen kvinner kjøper kokosnøtter, og juletrær i plast er til salgs. Hvor? Kabul i Afghanistan. Hyggelig markedsdag og juletrær i Kabul? Javisst.

Bildene er tatt av fotografen Jeroen Swolfs. Han har reist til 194 land og tatt ett bilde fra hver hovedstad. I et storslagent prosjekt kalt The streets of the world vil han vise oss hverdagslivet, alt det som skjer utenom overskrifter med utropstegn etter.