Home Samfunnsfag Artikler samfunnsfag Sjekk om det har vært nedgang i fraværet på din videregående skole

Sjekk om det har vært nedgang i fraværet på din videregående skole

Den omstridte fraværsgrensen har gitt resultater, ifølge regjeringen. Antall fraværsdager i den videregående skolen har gått ned med 40 prosent. Nedenfor kan du se hvordan fraværet har utviklet seg på din skole.

Nedgangen er på 33 prosent dersom man måler fraværet i antall timer. Ifølge regjeringen er det også færre elever som slutter underveis i skoleåret – og færre som ikke får karakter i ett eller flere fag.

– Tallene viser at elevene er mye mer til stede på skolen og at færre faller fra underveis i skoleåret. Dette er veldig bra og viser at fraværsgrensen har virket slik den skulle, sier statsminister Erna Solberg (H).