Lekre og vellydende. Under det kule ytret gjemmer det seg et par raffinerte hodetelefoner med overraskende lyd. Uvanlig sobert utseende for street-hodetelefoner. Behagelige og foldbare. Utmerket lyd.

Urbanista har tatt den storby-kule looken til det ytterste. Designen er så avskallet og enkel at det ikke finnes en detalj på Seattle Wireless som ikke må være der. Man må til og med lete for å finne en logo på dem. De finnes i sobre farger som svart, hvitt og grønt, eller en litt roligere rosa gull. Det gummiaktige ytret gjør dem sklifrie, og de føles behagelige. Til tross for at de er foldbare for transport, føles konstruksjonen solid og pålitelig.

Puten har bra polstring av memory foam, som gir bra isolering, og de er kledd med kunstlær. Tross at bøylen ikke har mye polstring, sitter hodetelefonene faktisk behagelig, og klemmer ikke altfor mye. Det finnes bare en fysisk knapp. Avspillingen styres i stedet av touch-kontroller på den ene klokken, noe som fungerer relativt bra. De støtter også stemmeassistenter som Siri og Google Now. Batteritiden er helt tilstrekkelig i de fleste tilfeller.

Som de fleste street-hodetelefoner har Seattle Wireless en forsterket bassgjengivelse. Men det er gjort med finesse. Bassen har helt enkelt fått en liten ekstra kick for å låte artigere, men overdøver ikke på noen måte gjengivelsen av musikken. De har en overraskende balansert og detaljert lyd for hodetelefoner i denne prisklassen. Stemmer låter naturlige i akustisk musikk, samtidig som elektronisk musikk og rock låter tung og fengende.

Konklusjon

Om man avviser Urbanista som ytterligere et kult hodetelefonmerke uten substans, tar man feil. Designen er enkel og de drar ikke på noen måte øynene til seg. Materialvalget er nøye uttenkt, og konstruksjonen er enkel, men velfungerende. Den eneste lille anmerkningen, er at touch-kontrollene ikke alltid reagerer som tenkt. Men det tilgir man lett når man lytter til dem. Det er helt enkelt de eneste rimelige trådløse hodetelefonene vi har hørt som låter virkelig bra.

FAKTA

  • Type: on-ear
  • Tilkobling: BT 4.1, kabel
  • Mikrofon: ja
  • Vekt: 172 gram
  • Batteritid: 12 timer
  • Web: urbanista.com

“The Urbanista Seattle Wireless are one of the best-sounding pairs of style headphones you’ll find for this kind of money” – What Hi-Fi

DESIGN
Seattle combines the best that Scandinavian design has to offer: a cool minimalistic look and many functional features. Seattle has ear cushions covered in premium protein leather and a durable complimentary fabric cord. For an easy handling of music and calls with a simple swipe or tap of the finger, the right ear cup features built-in Soft Touch controls. These headphones are sturdy (TR90) and have a practical folding function that saves room and makes them easy to pack. Seattle is compatible with devices in all shapes and sizes (Android, iOS and Windows).

COMFORT
The protein leather headphone-cushions with isolating memory foam mold to the shape of your ears to give you an enjoyable music experience. For a comfortable fit throughout the day, simply adjust the headband and you’re good to go. For those who love great audio, but also need to get things done while on the go, Seattle conveniently features voice assistance (Siri and Google Now).

SOUND QUALITY
Enjoy a powerful audio experience. Seattle combines sleek design with a kick-ass clear sound, crisp highs and rich controlled bass