Årets julebrev er en skamløs cherrypicking av hendelser, statistikker og rapporter fra 2017 som gjør det mulig å synge med overbevisning rundt grana.

Julen er tid for ettertanke for alle oss som er glad i statistikk og samfunnsutvikling. I år går mine varmeste tanker til de ansatte ved den utømmelige kilden til visdom (og nå også popcornunderholdning): SSB.

På slutten av året er det deres tur til å skinne. Tiden kommet for å fortrenge alt det vonde og misbruke fakta til å slå fast hvor deilig jorden er her til lands.

Vi vasser i penger!
Det har sett mørkt ut for norsk økonomi i noen år, men nå peker gullpilene atter oppover. Ifølge SSB vil oljeinvesteringene øke med en femtedel de neste tre årene. Ledigheten vil synke fra en topp på 4,7 prosent i fjor til 3,7 prosent, og kjøpekraften vil bli bedre. Det blir fortsatt gratis å låne penger, og plutselig virker det likevel sannsynlig at ytterligere noen generasjoner nordmenn vil få oppleve velferdssamfunnet.