Kristelig Folkeparti kan vente seg å få tre statsrådsposter i Solberg-regjeringen. Dette vil skje videre.

Sentralstyret og stortingsgruppen besluttet fredag kveld at nestleder Kjell Ingolf Ropstad skal lede sonderingene med Regjeringen. Olaug Bollestad og Erik Lunde vil også delta i delegasjonen.

– Hvis vi går videre til regjeringsforhandlinger, har vi gitt tydelig uttrykk for at vi vil ha en helt ny regjeringsplattform. Da vil Regjeringen gå fra en mindretallsregjering til en flertallsregjering. Det vil gi en helt ny dynamikk, sa Hareide.

Han sier partiet ønsker å komme raskt i gang med sonderingene.

Ropstad sier det vil være et offensivt KrF som går inn i forhandlingene, og mener partiet har gode forhandlingskort. Han peker på at KrFs eventuelle inntreden vil føre til at landet får en flertallsregjering. At partiet er høyst delt i spørsmålet, gjør at partiet må ha tydelige signaler om klare gjennsomslag for å gå videre med forhandlinger.

– Det blir viktig å sikre gode seiere i en eventuell regjeringserklæring. Vi vil ikke gå i inn i regjeringen for enhver pris, sier Ropstad. Han understreker at landsmøtets mandat var å forhandle med Solberg-regjeringen først.

Les hele saken i Aftenposten