Klarer svenske politikere å danne regjering før det utlyses nyvalg? Blir Donald Trump stilt for riksrett? Dette er noen av de viktigste utenrikspolitiske spørsmålene i 2019.

2018 var et år fylt med store utenrikspolitiske begivenheter. I Storbritannia forbereder politikerne og befolkningen seg på et liv utenfor EU (eller lar være å forberede seg, avhengig av hvem du spør).

Etterforskning av Donald Trumps mulige forbindelser til Russland under presidentvalgkampen har pågått gjennom hele året. Flere personer i presidentens krets er arrestert som følge av etterforskningen.

Selv vårt trygge, trauste naboland Sverige er kastet ut i politisk kaos. Ingen av de politiske koalisjonene har klart å danne regjering etter valget i september. Og på tampen av 2018 startet demonstrasjoner som krever president Emmanuel Macrons avgang i Frankrike.

Her er noen av de store verdensbegivenhetene som kommer til å prege 2019.