I nesten 50 år holdt indiske kampfly seg på sin egen side av grensen. Natt til tirsdag gikk de til angrep.

Tirsdag formiddag, kun noen timer etter at bombefly fra India for første gang siden 1971 hadde rammet mål i den pakistanskkontrollerte delen av Kashmir, la en talsmann for det indiske forsvaret ut et dikt på Twitter:

«Hvis du er medgjørlig og høflig overfor fienden, vil han anse deg som en feiging», lød ett av versene. Ordene «medgjørlig» og «høflig» er på ingen måte passende beskrivelser av hva som skjer mellom India og Pakistan for tiden.

Det indiske bombeangrepet tirsdag morgen er en kraftig opptrapping av en konflikt som har eskalert de siste ukene.

Les hele saken i Aftenposten—— PDF


Kashmir er navnet på et vakkert fjellområde og tidligere fyrstedømme, som i dag er delt mellom India, Pakistan og Kina. Deler av befolkningen ønsker uavhengighet, mens spesielt India og Pakistan rivaliserer om kontrollen over området. >>>>>>>>