Alle som prøver å true samfunnsdebattanter som Sumaya Jirde Ali bør slutte. Det dere gjør er farlig og feil.

De siste årene har vi møtt mange mennesker, unge som gamle, som vegrer seg for å delta i den offentlige samtalen. Ikke fordi de ikke har noe meningsfullt på hjertet, men fordi deres engasjement blir møtt med hat, sjikane eller trakasserende ytringer. JAN TORE SANNER,
kunnskaps- og integreringsminister
TRINE SKEI GRANDE,
 kultur- og likestillingsminister

 I kjølvannet av terrorangrepet i Christchurch på New Zealand, så vi det igjen. Ondskapsfulle kommentarer og rasisme har poppet opp i kommentarfeltene.

Forrige helg ble den norske forfatteren Sumaya Jirde Ali tildelt en ytringsfrihetspris. Kort tid etterpå ble hun grovt hetset i sosiale medier. Alle som prøver å true henne til taushet bør slutte. Det dere gjør er farlig og feil.

Vi kan godt være uenig i sak, men vi forsvarer hennes og alles rett til å bruke sin stemme uten å møte hets.

Ord som er sagt eller skrevet for å trakassere, ødelegger tilliten mellom oss og skaper utrygghet. Problemet begrenser seg ikke til kommentarfelt, men siver ut i vårt felles ordskifte.

Derfor er det bra at samfunnsdebattant Yousef Bartho Al-Nahi tar opp problemstillingen, slik han gjør i VG mandag 25. mars. Hans beskrivelse av en polarisert debatt kjenner vi dessverre igjen.