Home Samfunnsfag Arbeids og næringsliv Fått sommerjobb? Pass på dette!

Fått sommerjobb? Pass på dette!

Her er rettigheter du har og pliktene du må forholde deg til.16 år gamle Håkon Berrefjord tar imot noen av de første gjestene i klatreparken Høyt & Lavt i Lardal i Vestfold denne lørdagen. Det er hans fjerde dag på jobb noensinne.

På forhånd har 16-åringen gjort akkurat det Arbeidstilsynet anbefaler: – Jeg leste gjennom arbeidskontrakten og har lest gjennom litt av rettighetene mine, så jeg føler jeg har satt meg inn i noe av det, sier han.

– Det er viktig at de unge gjør seg godt kjent med rettighetene de har i arbeidslivet. Alle som skal ut i en sommerjobb, har for eksempel krav på en skriftlig arbeidskontrakt, sier Trude Vollheim, direktør i Arbeidstilsynet.

Les hele saken i Aftenposten