Home IT1 Artikler IT1 Chrome 76 fikser privat surfemodus og forenkler installasjon av progressive web-apper

Chrome 76 fikser privat surfemodus og forenkler installasjon av progressive web-apper

Google har lansert Chrome 76 for Windows, Mac OS, Linux, Android og iOS. Den nye versjonen fikser blant annet et problem vi skrev om for et par uker siden, hvor det har vært mulig for nettsider å detektere om du bruker privat-/inkognitomodus, og også blokkere disse brukerne.

Dette smutthullet er nå tettet, og ifølge Engadget fungerer nå inkognitomodus på nettsteder de har testet med som tidligere krevde at inkognitobrukere logget seg inn. Løsningen med å detektere inkognitobrukere kan blant annet brukes til å se om noen forsøker å omgå såkalte «soft-paywalls» hvor man kan lese et begrenset antall artikler gratis.