Home IT1 Artikler IT1 Nytt datasystem til 560 millioner kroner er tre år forsinket. Lærere fortviler...

Nytt datasystem til 560 millioner kroner er tre år forsinket. Lærere fortviler over problemer med alt fra timeplaner til registrering av fravær.

Det nye IT-systemet ble rullet ut på videregående skoler i Akershus i høst. Lærere ved flere skoler melder om store feil og mangler.

«Lite fleksibelt». «Får bare tilgang til halve klassen». «Problemer med å legge inn fravær».

Denne høsten skulle endelig de første skolene få ta i bruk det splitter nye IT-systemet Visma InSchool (VIS), som er planlagt for alle landets videregående skoler, samt grunnskolen i Oslo.

Det nye skybaserte datasystemet skal brukes av skoleledere, lærere, elever og foresatte for å administrere blant annet timeplaner, fravær og karakterer.

Etter tre års forsinkelse, ble det rullet ut ved 34 videregående skoler i Akershus. Men noen uker etter skolestart er misnøyen blant lærerne stor.

En lærer skriver til Aftenposten at elever faller ut av klasselister i det nye datasystemet, og da får lærerne heller ikke registrert dem i det gamle systemet, «It’s Learning», der de må føre karakterer.

«Dermed må vi i tillegg føre det inn med penn og papir, dobbel (trippel) jobb», skriver læreren, som ikke ønsker å stå frem med navn.