Camilla Linnestad er attraktiv i arbeidsmarkedet. En ny undersøkelse viser at yrket hun har valgt, er mest etterspurt blant norske arbeidsgivere. Jeg føler meg ganske sikret med tanke på jobb i fremtiden, sier Linnestad..

Det er bemanningsselskapet ManpowerGroup, som står bak den ferske Talent Shortage-undersøkelsen. Da Linnestad skulle bestemme seg for videregående utdanning, falt valget på elektrolinjen. Det er hun glad for i dag.

Vanskelig å få tak i folk
33 prosent av norske bedrifter har problemer med å få tak i folkene de trenger, ifølge undersøkelsen. Det er en økning fra året før der 25 prosent av bedriftene svarte at de hadde problemer med å fylle stillingene de utlyste. Vanskeligst er det å få tak i faglært arbeidskraft som elektrikere og tømrere. Størst er utfordringen innenfor bransjene transport og logistikk, bygg og anlegg, og hotell- og bevertning.

I dag er Linnestad ansatt som prosjektleder hos entreprenørselskapet Caverion. 27-åringen mener hun får en perfekt blanding av å være ute på befaringer og sitte på kontor.

– Jeg jobbet som elektriker og med sikkerhet i noen år før jeg fikk spørsmål om å prøve meg som prosjektleder, sier Linnestad, som trives godt.

– Med fagbrev har man mange alternativer, og elektrobakgrunn og sikkerhetskompetanse er en veldig ettertraktet kombinasjon, legger hun til.