Norge får nesten en ny uføretrygdet i timen. Hva er planen for dem? For et par uker siden sa Oslos byrådsleder Raymond Johansen (Ap) dette til Dagbladet: «Norge har fått nesten en ny uføretrygdet i timen mens Erna har vært statsminister.»

Det lød litt mye .
Faktisk.no kastet seg over utspillet. Ok, han har lagt til grunn at det ble 46.308 nye trygdemottagere fra desember 2013 til samme tidsrom i 2019. Det er 2450 dager, dermed blir det 21 nye uføretrygdede i døgnet.

Det er nesten én i timen, det.

Men Erna Solberg (H) er jo fremdeles statsminister. Med oppdaterte tall viser det seg at Norge faktisk har fått 20,68 nye uføretrygdede i døgnet, ikke 21. En bommert på nesten åtte minutter der, altså.

Man kan kanskje si at Raymond hadde et poeng likevel. 50.000 nye uføretrygdede er tross alt litt mye.