Til tross for at dette er studiomonitorer er de minst like populære som datahøyttalere, og selges derfor like mye av databutikker som av musikkbutikker. En forklaring er den meget praktiske størrelsen, som faktisk fungerer bra ved siden av dataen på skrivebordet. Det er også mulighet for veggmontering om man foretrekker det. De finnes dessuten tilgjengelig i sort og hvitt eller med rød, gul eller lilla front. Finishen er bra og relativ beskyttet mot fingeravtrykk. Ettersom de inneholder hver sin forsterker er de ganske tunge og virker meget stabilt bygd.

På grunn av kabinettets størrelse er elementene noe mindre enn for de andre monitorene og ikke produsert i noen eksotiske materialer. På baksiden finnes to ubalanserte innganger, en for 6,3 mm jackpugg samt en RCA-inngang. Derimot savner man hodetelefonutgang, og volumkontrollene sitter upraktisk nok på baksiden. Man merker helt enkelt at dette er installasjonshøyttalere som ikke er ment å bli håndtert daglig.

Lydkvaliteten kan man imidlertid ikke klage på. De har en tiltalende klarhet og fungerer riktig bra sammen med de fleste musikkstiler. Derimot merkes det at de ikke riktig har samme kraftressurser som noen av testens større høyttalere. De føles helt enkelt litt pressede når man drar på ordentlig. For skrivebordet er det dog intet problem, så der kan de virkelig anbefales. Og det er også tilstrekkelig for å få gjestene til å danse løs om man har fest.

H02725000001000-00-500x500Konklusjon
Dette er egentlig studiomonitorer, men det merker man knapt. De er akkurat passe store for skrivebordet, og kan også hyggelig nok fås i hele fem ulike farger slik at de passer inn i hjemmet. Lydkvaliteten er riktig bra og de klarer uten anstrengelser de fleste musikkstiler. For skrivebordet er de derfor aldeles utmerkede, men som partyhøyttalere merkes det at de ikke har samme ressurser som de større høyttalerne. De er også litt upraktiske med volumkontroll på baksiden og uten hodetelefonutgang.

Lyd og Bilde

In Detail

 • U20ltra compact – can be wall mounted using a suitable bracket such as K&M model 24185 – see photos of bracket below.
 • Exclusively designed aromatic polyamide LF driver and UFLC (ply Urethane Film Laminated Cloth)
 • HF driver for maximum sound performance
 • High efficient bi-amplifier drive with 18W each for LF and HF drivers
 • Offers superb audio transparency and quality in the studio
 • Beautiful glossy front baffle with gently tapered top
 • Available in a range of five attractive colours: Black, White, Red, Yellow and Violet making it ideal for installation in Pubs, Clubs, Restaurants and Retail environments

Specifications

 • Enclosure system: 2-way bass-reflex system
 • Drivers: LF 4” cone speaker / HF 6/8” soft dome tweeter
 • Freq. Response: 60Hz to 30kHz
 • Low Freq Cut-Off: 60Hz (-10dB)
 • High Freq Cut-Off: 22Hz (-10dB)
 • Output Power: 18W (LF), 18W (HF)
 • Input Terminals: 6mm TS Phone (unbalanced), RCA Pin (unbalanced)
 • Distortion: Less than 0.1% T.H.D. @12W, 4-ohm 20Hz-20kHz
 • Signal to Noise Ratio: Less than 75dB, 20Hz-30kHz, unweighted
 • Power Consumption:    40W
 • Physical Dimensions 144mm(W) x 220mm (H) x 180mm (D)
 • Net Weight 3.75kgs

Ytterligere informasjon: http://www.fostexinternational.com/docs/products/PM0.4n.shtml