Home Samfunnsfag Artikler samfunnsfag Sweatshop-Frida: – Vi lever i 2016, vi kan ikke akseptere dette

Sweatshop-Frida: – Vi lever i 2016, vi kan ikke akseptere dette

For andre gang reiser Frida Ottesen og Anniken Jørgensen til Kambodsja og tekstilarbeiderne – denne gangen for å se om de klarer å få til en endring i hverdagen deres.

 Til tross for at de var mer forberedt på hva de ville møte, sto kraftige inntrykk i kø.

– I tiden mellom første og andre sesong har jeg blitt mye mer engasjert og blitt en aktivist. Så denne gangen ble tematikken og møtene med menneskene mye tyngre og mer personlig, forteller Frida til Aftenposten.

Torsdag legges sesong to av dokumentarserien ut på Aftenposten TV.

I sesong to av Sweatshop møter vi Frida Ottersen, Anniken Jørgensen, Sarah Tjulander og Lisa Tellbe. Foto: Pål Karlsen

Denne gangen reiser Frida og Anniken tilbake til samme by i samme land. De reiser sammen med de svenske bloggerne Sarah Tjulander og Lisa Tellbe, som deltok i den svenske versjonen av Sweatshop. Nå starter jobben som aktivister i jakten på en levelønn for de tusenvis av tekstilarbeidere i Kambodsja.

– I den nye sesongen kan seerne forvente å få et større innblikk i hvordan tekstilarbeiderhverdagen fungerer. Vi går mer i dybden – hva innebærer det å få minstelønn, hvorfor er det så vanskelig å få bedre lønn og hvordan hverdagen er for dem som syr klær i sine egne hjem, sier Frida Ottesen og fortsetter:

– Det er så lett å gå inn i en butikk å se på klærne der, men å gå inn i en fabrikk å se hvor klærne blir laget er så å si umulig.