«Okey» (25) tagger på eiendommen til Oslo kommune, selv om han vet at det koster fellessamfunnet hundretalls millioner kroner årlig. Det gir ham et adrenalinkick, og mener det er en helt ubeskrivelig følelse, og velger å gjøre det selv om det er galt. Ali på 23 får sine adrenalinrush i høy hastighet ned bratte bakker på longboardet sitt. Hva er konsekvensen av å vokse opp i et av verdens rikeste land? I denne dokumentarserien følger vi unge mennesker i dagens Norge. På godt og vondt. I seriens andre sesong ser vi på følgende temaer: Perfekt, By & Bygd, Medisinert, Religiøs, Eksponert, Adrenalin, Sex og Ny start. VGTV søker deg mellom 18-25 år til «Oljebarna» – sesong 3! «Hvordan er det å vokse opp i et av verdens rikeste land?» Har du et spesielt talent, et annerledes kjærlighetsliv, eller opptatt av slanking og sommerkroppen 2015? Eller har du stor gjeld/økonomiske problemer, glad i partylivet, eller sliter du med rusavhengighet? Besøk: http://rakett.tv/oljebarna/

Video som kan brukes for en klassediskusjon om hvem, hva og hvorfor.