Gode nyheter for PC- kjøpere. Nå blir enda flere PC- er fri for unødvendig programvare. Har snøballen begynt å rulle?

Interessen i markedet er stor, ifølge produsenten.  Det er ikke lenge siden vi skrev om Elkjøps nye samarbeid med Microsoft om å tilby konseptet Signature edition i Norden, PC-er helt uten reklame og demoversjoner fra tredjepart (populært kalt «crapware»). Ifølge Elkjøp har konseptet blitt en umiddelbar suksess.

Disse PC-ene har vist seg å være raskere å starte opp og avslutte, i tillegg til at du slipper forstyrrende varsler og påminnelser fra programmer du egentlig ikke har bruk for. Det viser blant annet vår test.

I første omgang er det imidlertid kun utvalgte modeller fra Acer og Lenovo som tilbys som Signature Edition, og kun i Elkjøps egne butikker. HP bekreftet nylig overfor Dinside at de har blitt spurt om å være med, men har av forskjellige grunner avslått.