«Talaq, talaq, talaq». Med tre små ord kan muslimske menn skille seg, ifølge islamske lover. For «Aisha» er det mye vanskeligere. 

zxHun blir sjarmert av ham. Han er en gentleman, virker stødig med fast jobb, god til å lytte, fin å snakke med. Slik begynner vinteren 2013. Hun som er opptatt av menneskerettigheter og oppvokst i en liberal muslimsk familie i Oslo, finner tonen med en norsk konvertitt. De møtes i et dialog-forum for unge voksne muslimer, jøder og kristne. På en reise med dialogforumet blir de godt kjent. De treffes også utenfor møtene. Hun blir forført av hans sjarm og omsorg. «Aisha» forelsker seg. Utpå høsten blir de sammen.

Sex utenfor ekteskapet er forbudt i islam. For at forholdet skal være «lovlig» gjør de som de fleste muslimske par som ønsker å være sammen; De inngår et religiøst ekteskap etter sharialovene.

Sharia er mye mer enn steining og dødsstraffer for utroskap og homofili, sharia regulerer alt i en muslims liv, fra bønneritualer til regler for ekteskap og skilsmisse. «Aisha» og eksmannen er sjiamuslimer og inngår et tidsbegrenset muta-ekteskap. Da muta-perioden er over, holder de fortsatt sammen. På en reise til Midtøsten inngår de et permanent muslimsk ekteskap, denne gangen hos en imam og uten sluttdato. Men paret unnlater å registrere ekteskapet juridisk hos Folkeregisteret, noe som heller ikke er uvanlig blant muslimer.

Les hele saken