Belastet. Om det er grunn til å være utrygg på Grønland i Oslo, er et umulig spørsmål.

Heldigvis er vi mennesker forskjellige. Noen av oss liker å bo i hus på landet, andre i små leiligheter midt i byen. Noen foretrekker vestkantens rolige charme, andre liker asfaltjungelen og tempoet i indre øst.

Jeg tilhører de siste. Derfor blir også jeg engasjert av NRKs nettdokumentarer «Gatekampen» og «Politi og røver», om politiets kamp mot det voldelige narkotikamiljøet på Grønland og Tøyen i Oslo.

Den tegner et rimelig dystert bilde av mine nærområder. Jeg skjønner godt at mine naboer har reagert på det de mener er svartmaling, og forstår dem som har behov for å svare ved å fremstille Grønland som et multikulturelt Kardemomme-samfunn. Statskanalen burde være mer nyanserte, eller trekke frem andre, mer positive kvaliteter ved Tøyen og Grønland, tenker vi som beboere. Ikke bidra med stigmatisering av et område som fra før har dårlig rykte.