Oljemessen i Stavanger har gitt håp for en krisepreget bransje. For noen har det vært som salve i åpne krise-sår. For andre har det fremstått som litt absurd.

Statsråder har vært på besøk og lovet mer oljeleting i sårbare områder i nord. Direktører har fortalt hvordan økt norsk olje og gassutvinning er viktig for å begrense global oppvarming. Ute i verden er det mer oppmerksomhet om fornybar energi enn om olje. Og det er ingen nyhet at sol- og vindenergi går så det suser eller at batteriteknologien utvikles i høyt tempo.

Men når man setter sammen og oppdaterer en del slike kjente nyheter, kommer en revolusjon til syne. Det har WWF i Kina og Frankrike gjort. De har sluppet rapporten «Signaler», som ramser opp 15 nyheter. Som utvilsomt er positivt for klima. Men er det like positivt for Olje-Norge? Sjekk disse 15 punktene fra WWF:

Les hele saken        Aktuell lenke: Kloden vår