Høyre legger seg i sentrumsforsiktig sideleie i håp om å lokke tilbake moderate velgere som snuser på Jonas Gahr Støre.

Hans Petter Sjøli kommentererJeg må innrømme: Jeg liker Erna Solberg. Hun er en seriøs, jordnær og praktisk politiker vaksinert mot visjoner og grandiose innfall. Hun styrer glatt unna svulstige slagord og kvikke one-linere, og enda bedre: Hun går tilbake på forslag som møter stor motstand, spesielt ideologiske symbolforslag av typen søndagsåpne butikker.

Solbergs konturløse, pragmatiske og ikke-ideologiske vesen gjennomsyrer førsteutkastet til nytt partiprogram, som partiet presenterte i går. Programkomiteens leder, den utgående Torbjørn Røe Isaksen (han tar ikke gjenvalg til Stortinget), har etter noen ideologiske utskeielser i sin politiske ungdom, blitt mer og mer «norsk» i sin tilnærming, til liks med partisjefen selv.

Søndagsåpne butikker nevnes da heller ikke i programutkastet.


Denne saken handler om: