Hei, Helene!
«Mitt navn er Mina. For tiden går jeg på en internasjonal skole i Danmark, men er i utgangspunktet fra Norge. I den siste tiden har jeg lest de fleste artiklene du skriver i Aftenposten. Jeg kan ikke la være å bli ufattelig lei meg og føler meg hjelpeløs og liten i en grusom verden. Hvordan holder du ut, og fortsatt er oppdatert på hva som foregår i verden? Kommer konflikten i Syria noen gang til å løse seg? Det finnes kanskje ikke noe svar til spørsmålene jeg har skrevet. Men jeg setter pris på journalistikken din, selv om jeg tror den gjør meg nærmest deprimert.»
Mina, 19

Hei, Mina!
Tusen takk for din tilbakemelding. Det gjør meg glad at du bruker utdannelse og Aftenposten til å forstå hvordan verden utvikler seg og henger sammen. Jeg blir tilsvarende brydd over at jeg ikke har klart å formidle nyansene i hva som skjer der ute.

Det er vel fordi jeg er skrudd sammen slik at hvis det skjer forferdelige ting ute i verden, er jeg opptatt av at det skal finne veien hjem til norske lesere. Så glemmer jeg at det er vel så viktig er å fortelle om hendelser som bringer verden fremover og gir håp. Det finnes utallige grunner til å være skremt over det som skjer i Syria, men i denne kommentaren skal gi deg fire grunner til at konflikten kommer til å løse seg.