HELGEKOMMENTAREN: Det beste med å bli voksen er at man kan le av ungdommen. Alternativet er å gråte for dem.

Ifølge dem som er oppdatert på moderne ledelseskultur og populære foredragsholdere, så gjelder det å ikke fokusere på problemer. Selv når folk åpenbart har et problem, for eksempel når de mister jobben, gjelder det å se på muligheten. Da snakker vi ikke om å se muligheten for å måtte selge huset, miste selvfølelsen og kanskje kona, inn i hvitøyet og legge en slagplan for hvordan man skal håndtere et sånt type liv. Det handler snarere om å tenke «riktig». Som, hvis jeg har forstått dem rett, betyr å ikke tenke så mye at ting blir vanskelig og humøret synker.

De av oss som styrer unna bøker og mennesker som truer med å selge oss evnen til «positive thinking», vi kan selvsagt takke oss selv for at vi tenker negative tanker når vi legger oss om kvelden. Denne uken dumpet jeg for eksempel borti en rapport fra Oxfam, som viser at verdens åtte rikeste menn eier mer enn de femti prosent fattigste i hele verden.