Du har sikkert hørt om Smarthus, men kan du tenke deg en Smartby? Veldig mange av tingene vi har er koblet til internett. Det er denne utviklingen vi kaller The Internet of Things, eller tingenes internett.

Det anslås at innen 2020 vil så mange som 50 milliarder enheter være koblet mot internett. Bilen, klokka, kjø- leskapet, babycallen, varmeovnen på hytta, tv’en, stereoanlegget og lampene i huset ditt kan kobles til internett, og du kan styre dem med apper på mobiltelefonen.

Et Smarthus er «fjernstyrt», med automatiske og smarte løsninger og tjenester. Så tenk deg slik smartteknologi som kommer en hel by til gode! Samme teknologi som brukes til å si ifra om at skittentøyskurven din er full eller kjøleskapet tomt kan overføres til større systemer og kommunale tjenester. Smartrenovasjon er et eksempel.