Home IT1 Artikler IT1 SXSW oppsummert: Slik forandrer teknologien verden akkurat nå

SXSW oppsummert: Slik forandrer teknologien verden akkurat nå

Hvordan vi spiser, lever, overlever og forflytter oss. Snart er alt annerledes.

Da lysene ble slukket og den siste gjesten gikk fra teknologifesten South by Southwest (SXSW) i Austin, Texas denne uken, mente mange at 2017 nok er et slags mellomår uten de helt store lanseringene. På sett og vis er det riktig. Det var neppe en ny Facebook, Apple eller Amazon mellom oppstartsbedriftene der.

Likevel mener jeg at SXSW var mer spennende i år enn noensinne.

Tech, Buds and rock ‘n’ roll
SXSW er fortsatt en fest, med barbeque, øl, margaritas, livemusikk, tacos, boots og bredbremmede hatter hvor enn du snur deg. Inne i konferanserommene snakkes det fortsatt om ganske sprø ting, som Mars-reiser, evig liv og hvordan kirken kan revolusjoneres med kunstig intelligens. Men for hvert år som går handler SXSW stadig mer om samfunnsutvikling, rett og slett fordi teknologi ikke lenger er noe på siden av samfunnet, men en del av alt som foregår.

SXSW 2017 handlet om hvordan den nye teknologien kan løse problemer vi har balet med i generasjoner. Hvilke samfunnsområder som nyter den største utviklingen nå, kommer jeg straks tilbake til, men først litt om selve teknologien.

Les hele saken