Home Samfunnsfag Artikler samfunnsfag Justisministeren om cyberkriminalitet: – Politiet må jobbe annerledes

Justisministeren om cyberkriminalitet: – Politiet må jobbe annerledes

Norske politikere har ikke prioritert bekjempelse av cyberkriminalitet høyt nok, mener direktøren ved Center for Cyber and Information Security (CCIS).

 I Norge har vi et politi som ikke har hatt finansiering til å prioritere bekjempelse av IKT-kriminalitet. Man har valgt å prioritere synlig politi i gatene fremfor bekjempelse av cyberkriminalitet, sier Sofie Nystrøm, direktør ved CCIS, et nasjonalt senter for forskning, utdanning og kompetansebygging i cyber- og informasjonssikkerhet.

Det massive dataangrepet WannaCry, som startet fredag, har rammet 200.000 enkeltpersoner og virksomheter i over 150 land, deriblant Norge. Man trodde først at viruset ble spredd via e-post, men Nasjonal sikkerhetsmyndgihet (NSM) tror nå at skadevaren utnytter hull i brannmuren i datasystemer.