Det er synd med pengene, men mest av alt at Birgit Finstad glad for at det er over. Nå vil hun hjelpe andre.

Du har hørt om dem, de som lar seg lure av svindlere på internett og så kan du ikke skjønne at de kan la seg lure. Slik tenkte Birgit Finstad fra Østre Toten også. Hun er spesialsykepleier, politisk aktiv og er vararepresentant til både kommunestyret i Østre Toten og Fylkestinget i Oppland for Arbeiderpartiet.

– Jeg visste jo også om alle svindelforsøkene, avviste mange henvendelser og venneforespørsler på Facebook, men likevel ble jeg fanget inn i dette, sier hun.

– Om noen mener hun er dum eller naiv så røper det at de ikke skjønner hva de prater om, sier Hans Marius Tessem ved Norsis.

Tessem er seniorrådgiver ved NorSIS (Norsk senter for informasjonssikring) og berømmer Birgit Finstad som velger å dele sin historie om hvordan hun ble utsatt for svindel. Han er veldig tydelig på at det viktigste han vil fortelle er at hun verken er dum eller naiv.