De siste 12 årene er det blitt én milliard flere mennesker på kloden. FN spår i en fersk rapport om fremtiden.

FNs befolkningseksperter publiserte denne uken sin rapport 2017 Revision of the World Population Prospects. Der ser de for seg hvordan verdens folketall vil utvikle seg frem mot år 2030, 2050 og 2100. De viktigste faktorene for hvordan det blir, er anslagene for fruktbarhet, dødsfall og migrasjon. Hvor står vi nå? Midt i 2017 lever omtrent 7,6 milliarder mennesker på planeten – 1 milliard flere enn for 12 år siden. Det betyr at antallet mennesker er økt med omtrent 158 i minuttet.

Her er noen av de store forandringene ekspertene venter vil komme i årene fremover:

1. Flere indere enn kinesere om syv år

I 2024 regner FN-ekspertene med at India passerer Kina som verdens mest folkerike land. Da vil begge landene ha ca. 1,44 milliarder innbyggere. India vokser da fortsatt. I Kina flater det derimot først ut, og deretter går antallet kinesere nedover fra 2030.