Stortingsvalget 2017 skal avholdes 11. september 2017. Det skal da velges representanter til Stortinget, for perioden 2017–2021.


Til siden: Kahoot med mer

Aktuelle saker:

Åtte av ni partiledere tar ferie i frykt for å bli valgtapere. Bare Sp har berettiget håp om suksess, skriver Aslak Bonde.
Da politikerne tok sommerferie for fire år siden, visste alle at den rødgrønne Stoltenbergregjeringen satt på oppsigelse. Meningsmålingene hadde over lang tid vist at flertallet av velgerne ville ha et skifte og at Erna Solberg kom til å bli statsminister.


Kaos på begge sider: Dette er alternativene før stortingsvalget.
Hverken Erna Solberg eller Jonas Gahr Støre går til valg med et klart regjeringsalternativ. I år kan (nesten) alt skje.


LO-familien gir 5 millioner mer enn Høyres rike onkler.
Rikfolk og finans- og næringsliv blar opp mer enn 7 millioner kroner i år til Høyres valgkamp. LO og fagforbundene fyller på sin side opp Aps valgkampkasse med nær 20 millioner kroner.


Det uforutsigelige valget
Seks helt ulike faktorer kan avgjøre om statsministeren heter Solberg eller Støre etter valget.


Elin Ørjasæter: Vi snakker heller om tull enn om de virkelige problemene i samfunnet
Ber jeg et alminnelig menneske om å forklare pensjonsordningen, tror jeg ikke de vil klare det, sier Elin Ørjasæter


Hvor er sentrum i norsk politikk?
Har de såkalte sentrumspartiene en egen, felles ideologi? Det er vanskelig å se det, men det gjør også valget i høst veldig spennende.

Ap-Hadia om norske verdier: Høyre og Frp setter norske verdier under press
Hadia Tajik (Ap) er ikke imponert over størrelsen på Sp-leder Ola Borten Moe og kulturminister Linda Hellelands (H) advarsel om norske verdier.


Stadig likere | Andreas C. Halse 
PUBLISERT: DEBATT 
Bjørnar Moxnes og Audun Lysbakken leder hvert sitt parti som blir likere og likere. Bildet viser Rødt-lederen og SV-lederen begge ivrige etter å få ordet under NRKs valgkampdebatt i Chateau Neuf for fire år siden. Rødt har forkastet revolusjonen og SV finpusser profilen som opposisjonsparti. Heldagsskole og noen prosenter i selskapsskatt er det som skiller sosialisme og kommunisme i 2017.

Stortingsvalg er grunnsteinen i demokratiet vårt. Hvert fjerde år velges 169 representanter til Stortinget for å ta viktige beslutninger på vegne av hele samfunnet.

Alle norske statsborgere som er over 18 år, eller fyller 18 i løpet av valgåret, kan stemme. På den måten er man med å avgjøre sammensetningen av partier på Stortinget.

De 169 representantene som velges kommer fra hele landet. Norges 19 fylker er valgdistrikter, og man avgir stemme i det fylket man bor. Dersom du bor et annet sted enn der du er folkeregistret, må du huske å forhåndsstemme – før selve valgdagen.


 Aktuelle lenker: