I en valgkamp skal partiene holde på sine egne velgere, overbevise tvilerne og overtale nye velgere. Etter tre uker intens valgkampinnspurt mislykkes Ap på alle tre punkter. Derfor gjør de tidenes dårligste måling hos oss.

Uke for uke har det gått i gal retning for Arbeiderpartiet når Norstat har spurt velgerne på vegne av NRK.

Færre og færre av dem som stemte Ap i 2013 vil stemme på Ap nå. Flere og flere blir usikre på hvilket parti de skal stemme på. Og flere og flere går til andre partier. For hver uke som har gått har problemene blitt flere langs alle relevante valgkampakser. Forsøkene på å snu trendene har styrket dem. Nå er Ap så små at Høyre er større enn dem. Det har skjedd på enkelte målinger, men ikke ved stortingsvalg etter 1924.

For første gang siden februar 2016 mister Ap velgere til de regjeringspartiene samlet sett. Ap mister også flere velgere enn på flere år til SV. Også Rødt er det stadig flere Ap-velgere som søker til.