Home Samfunnsfag Artikler samfunnsfag De borgerlige er enige om nytt statsbudsjett. Vraker Tesla-avgiften og innfører lærernorm.

De borgerlige er enige om nytt statsbudsjett. Vraker Tesla-avgiften og innfører lærernorm.

På overtid har KrF og Venstre blitt enige med Høyre og Frp om et statsbudsjett for 2018. Partiene er enige om blant annet å vrake Tesla-avgiften.

 For femte år på rad ble de borgerlige partiene enige om en budsjettavtale. Tilsammen flyttes drøyt fem milliarder kroner. Budsjettavtalen ble presentert i vandrehallen på Stortinget onsdag kveld.

– Vi er enige, sa en tydelig fornøyd Nicolai Astrup fra Høyre.

Høyre, FrP, Venstre og KrF er enige om en nær dobling av antall kvoteflyktninger. Regjeringspartiene foreslo i utgangspunktet 1120, men KrF og Venstre har økt tallet til 2120. Dette er noe lavere enn antallet Norge har tatt imot de to siste årene.

– Vi nesten dobler antall kvoteflyktninger. Det gjør at Norge tar et større internasjonalt ansvar, sa Venstres finanspolitiske talsperson Terje Breivik.

Regjeringens forslag om å innføre en engangsavgift for tunge og dyre elbiler, den såkalte Tesla-avgiften, er vraket i budsjettforhandlingene.

Avgiften er blitt kritisert av miljøorganisasjoner, bilbransjen, Venstre og KrF.

Les hele saken