For mange kriser i verden er glemt i dag, sier utviklingsminister Nikolai Astrup til Nettavisen.

NEW YORK (Nettavisen): Norges ferske utviklingsminister Nikolai Astrup har denne uka vært i møter med FNs generalsekretær Antonio Gutierres i New York og president Jim Yong Kim i Verdensbanken i Washington, samt deltatt i møter med Det hvite hus.

Tema for alt dette: Internasjonal bistand og reform av FN.

Astrup håper at USA vil snu i sitt uttalte mål om å redusere sin internasjonale innsats.

– Det er helt naturlig, når du får en ny president inn, at det blir endringer i de politiske prioriteringene. Sånn er det i Norge og sånn er det i USA. Men generelt sett trenger vi at verden engasjerer seg mer i de store utviklingssakene, sier Astrup.

Tre glemte kriser

Norges utviklingsminister mener at en mer stabil og fredelig verden er viktig for alle land.

– Vi ser jo at hvis vi ikke lykkes med å bidra til at fattige land kan jobbe seg ut av fattigdom, får det konsekvenser for migrasjonsmønsteret i verden, for evnen til å håndtere klimaendringer, for evnen til å skape jobber. Alle disse tingene henger sammen. Min oppgave er å bidra til å hjelpe folk, men det har også Norge og resten av verden stor interesse i at vi lykkes med.