Såkalte Progressive Web Apps er i ferd med å bli allemannseie. Plutselig trenger du ikke lenger en app for å betale eller ha videosamtaler på mobilen. Hva kan dette bety for deg og meg?

Vi har jobbet lenge nok i bransjen til å huske tida hvor nettsider ble stemplet som håpløst gammeldagse og alle ville ha en app. Slik er det ikke lenger. Ser man på amerikanske tall fra ComScore, laster over halvparten ikke ned en eneste app i måneden. Vi har gjerne en håndfull apper vi bruker hver dag. De fant vi for noen år siden.

I 2018 kan imidlertid hele appmarkedet snus på hodet, takket være såkalte Progressive Web Apps, gjerne forkortet til PWA.

Plutselig kan vi gjøre mye mer med mobilen uten å laste ned apper: betale, ha videosamtaler, overføre filer og bruke dem offline. PWA innebærer også at apputvikling vil bli billigere og tilgjengelig for mange flere. Selv for mindre selskaper blir det innen rekkevidde å tilby app-lignende tjenester.