Oppgavene kan være så enkle eller så kompliserte du selv ønsker. AutoHotkey kan beskrives som en slags avanserte hurtigtaster.

Du kan bruke AutoHotkey til å definere hurtigtaster for det meste i Windows. AutoHotkey har innebygde kommendoer og kunsten er å sette dem sammen i et puslespill slik at scriptet gjør det du vil at det skal gjøre.

Det å opprette et script er meget enkelt. Det som kan være en utfordring er å finne de riktige kommandoene for scriptet slik at det gjør en bestemt oppgave. Jeg mange tilfeller krever det noen små justeringer for å få det til å virke som det skal, men jo mer du jobber med AutoHotkey jo enklere blir dette.

Last ned og installer

Du finner AutoHotkey på autohotkey.com/download. Du kan gjerne velge Express Installation hvis ikke du har brukt AutoHotkey før. Velg Run AutoHotkey for å kjøre programmet eller Exit for å avslutte installasjonsprosessen.