Tusenvis på abortdemonstrasjon: – Regjeringen vil ta oss 40 år tilbake i tid. Over 8000 mennesker har lørdag samlet seg foran Stortinget for å vise sin motstand mot Erna Solbergs abortflørt med KrF.

Skilt med «Min kropp, mitt valg», «Aldri mer strikkpinner» og «Min kropp, min rett» er å se på demonstrasjonen som lørdag utartet seg foran Stortinget.

Dagens første taler var Ane Stø i Kvinnegruppa Ottar. – Vårt liv, vår kropp, fortsatt selvbestemt abort, ropte hun fra scenen. Stø sa videre at for få organiserer seg og legger inn tid og krefter seg for å beholde de «seirene vi har oppnådd», og oppfordret alle til å melde seg inn i en kvinneorganisasjon. – Vi trenger dere og dere trenger oss, sa hun til en jublende respons.

Stort engasjement

Årsaken til at tusenvis nå tar til gatene er at statsminister Erna Solberg (H) har åpnet for å diskutere endringer i abortlovgivningen for å få KrF med i regjering. Krf-nestleder Kjell Ingolf Ropstad utfordret statsminister Erna Solberg og Ap-leder Jonas Gahr Støre på å fjerne paragraf 2c i abortloven. Denne paragrafen åpner for abort etter 12. uke hvis «det er stor fare for at barnet kan få en alvorlig sykdom».

På Eidsvolls plass skulle blant annet SVs Kirsti Bergstø, lege Mina Adampour og leder i Venstrekvinnelaget, Naomi Røkkum tale.

Mina Adampour var andremann ut.

– Regjeringen vil bruke sin makt til å vippe vektskålen i sin favør, sa hun.

– Hvis regjeringen får det som de vil er det kun kvinnes helse som er er kriterium for selvabort, med jublende mottagelse.

Les hele saken i VG