COLOMBO (VG) Lederen for islamistgruppen National Thowheed Jamathble skal ha dødd i terrorangrepene på Sri Lanka, sier landets forsvarsminister. Myndighetene ble varslet om terroren på forhånd. Nå tar de selvkritikk.

Dødstallene etter terrorangrepene på Sri Lanka har nå har steget til 359 personer, ifølge landets politi. Totalt 60 personer er blitt pågrepet, alle er fra Sri Lanka.

Under en pressekonferanse i hovedstaden Colombo onsdag morgen sier den srilankiske forsvarsministeren til VG at øystaten fortsatt ikke er hundre prosent trygg.

– Det kan fortsatt være angripere der ute, men vi tror vi vil ha kontroll innen noen dager. Det vil komme flere arrestasjoner snart, sier Ruwan Wijewardene.

– Det pågår nå politioperasjoner for å pågripe flere. Vi jobber med å samle all mulig etterretning om bakmennene og andre ekstremister som befinner seg i landet.

Øverste talsperson for militæret på Sri Lanka, Sumith Atapattan, sier til VG at totalt 7000 fra hæren, sjøforsvaret og luftforsvaret nå deltar i operasjonen for å sikre landet.