Mye blir tydeligere når samfunnet er stengt over lengre tid.
Maryam Iqbal Tahir på en lørdag. Aftenposten.

01. Vi tar det vi har for gitt.
Da samfunnet stengte ned, ble vi klar over hvor godt vi har det. Vi ble klar over hvor viktig jobben er for oss, at vi har et kontor eller en arbeidsplass å gå til, at vi kan
spise middag på restaurant, at vi kan være sammen med andre. Slik som med nyttårsforsetter, kommer vi til å love oss selv at vi aldri skal gjøre det igjen. Og som alle nyttårsforsetter, kommer vi til å ta alt vi har for gitt også senere.

02. Vi har fått nyvunnen respekt for dem som rengjør toaletter og jobber på Kiwi. Krisen viser hvor viktige jobbene deres er for samfunnet.
Samtidig er det noe trist ved denne erkjennelsen, det viser hvordan vi har sett på disse yrkene før korona. Å ende opp i kassen på Rema eller som rengjører, ble sett på som et dårlig valg i livet av altfor mange. Det er synd at det må et virusutbrudd til for at vi skal anerkjenne jobber som ikke krever høyere utdanning.